У Харкові так і незароблених ще одна лікарня для приймання хворих COVID-19: немає наказу ХОДА

Офтальмологічне відділення Харківської обл. лікарні мало відкритися вчора, 1 грудня

У Харкові так і не почав свою роботу Офтальмологічний корпус обласної лікарні, який переобладнали для приймання хворих COVID-19. Потрібна команда від нової глави ХОДА Айни Тимчук, розповіло джерело "Харків. Коментарі ".

Ще 1 грудня Департамент охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації не відповідав на питання, чому швидким не дають добро привозити в офтальмологічний корпус пацієнтів. Вільна реанімація з ШВЛ була зажадана владою. Співрозмовник агентства додав, що навантаження на лікаря збільшена у 2,5 раза. В інфекційку надійшло близько 30 пацієнтів. Пацієнтів везуть туди, де в реанімаціях немає місць, а за підсумком о 10 вечора, стає відомо, що адміністрація заморозила процес по роботі офтальмологічного корпусу. Без пояснення причин.

"Зміна у 20 медиків чекала добу. Пацієнтів так і не привезли. Команди від Департаменту ХОДА не було. Інфекційна лікарня була вчора повністю переповнена. Про це говорив вчора її директор Павло Нартов", - розповіло джерело "Коментарів".

Своєю чергою, тимчасово виконуючий обов'язки завідувача відділенням допомоги хворим COVID-19 Гладков Михайло Леонідович розповів, що Офтальмологічний корпус повністю готовий до приймання хворих COVID-19.

"З 1 грудня ми готові приймати пацієнтів. Відділення розраховане на 60 осіб. Є 6 реанімаційних місць. Штат укомплектований повністю. Ми готові, настрій бойовий. Пандемія триває вже понад рік, тому всі навчені, готові. Швидка поки нікого не привозить", - розповів Гладков.

З приводу відсутності пацієнтів Гладков сказав, що це компетенція швидкої допомоги.

За словами директора КНП "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Віктора Забашти адміністрація не дозволяє везти пацієнтів туди.

"Поки немає наказу департаменту ХОДА про те, що це відділення відкрито для приймання хворих від швидкої допомоги", - зазначив Забашта.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові Офтальмологічний корпус обласної лікарні на 1 грудня переобладнали під приймання хворих на коронавірус. Будівлю відремонтували та перепрофілювали. Але хворим доведеться підійматися на другий поверх, а ліфт в будинку не передбачений. Оскільки не всі, хто хворіє коронавірусів, зможуть підійматися, то допомагати їм будуть співробітники ДСНС. У січні в корпусі збираються зробити ліфт.




Джерело: https://kharkov.comments.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися