У Харківській області школи йдуть на дистанційне навчання

Перехід на віддалену освіту пов'язаний з локдауном, який триватиме практично весь січень

У Куп'янську Харківської області школи після Нового року переходять на дистанційне навчання. Про це повідомили у відділі освіти місцевої міської ради.

Перехід на віддалену освіту відбудеться після закінчення канікул - 11 грудень 2021 року.

Начальника відділу освіти Куп'янська Світлана Чуб зазначила, що зимові канікули в учнів установ загальної середньої освіти міста розпочнуться 28 грудня 2020 і триватимуть до 10 січня 2021 року. Останній навчальний день в I семестрі 2020/2021 року буде 24 грудня 2020.

Через погану погоду останнім часом, у відділі відзначають, що батьки можуть самостійно вирішувати, чи вести їх дитини до школи. Але після канікул буде перехід на дистанційку.

"Згідно з Постановою КМУ від 09.12.2020 року №1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" та рішення керівників закладів загальної середньої освіти міста (протокол наради керівників ЗЗСО від 10.12.2020 №12) навчання учнів у ІІ семестрі 2020/2021 навчального року почнеться з 11 січня 2021 року  дистанційно", - йдеться в повідомленні відділу освіти.

Своєю чергою відзначимо, що Міносвіти рекомендує школам продовжити канікули на час січневого карантину. У відомстві пояснюють це локдауном, який триватиме з 8 по 24 січня 2021 року. Адже в ці дні учням заборонено ходити в школи будь-якої форми власності. На цей період можна оголосити канікули.

У МОН просять школи терміново вжити заходів щодо організації на цей період навчання в дистанційному форматі.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України прийняв рішення, що з 8 і по 24 січня 2021 року в країні посилять карантинні обмеження. "Зимові канікули заради безпеки" робляться для того, щоб не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності, яка може настати, в тому числі та після новорічних свят. Посилені карантинні обмеження будуть вводитися для того, щоб розірвати ланцюг захворюваності, яка може сформуватися протягом свят.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, У Харківський обласний центр служби крові коштом субвенції з державного антикоронавірусної програми придбали імуноферментний апарат за 1,5 млн грн. Нове обладнання, крім наявності вірусу в крові, може показати рівень антитіл класу G (IgG) і М (IgM). Швидкість результатів складає близько 100 на годину.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися