ХОДА: майже 20 тисяч осіб подали заяви на допомогу під час локдауну

У компенсації втрат на час локдауна потребує 13 тисяч підприємців

У Харківській області за минулий тиждень 19159 осіб написали заяви про компенсацію на отримання допомоги у зв'язку з втратами через тривалий карантин. Про це розповіла перша заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Тетяна Єгорова-Луценко.

"Станом на 21 грудня надійшло 19 тисяч 159 заяв на допомогу від держави, з них 13 тисяч 186 - ФОПи, інші - наймані співробітники. 22 грудня розпочнеться виплата допомоги нашим підприємцям", - зазначила Єгорова-Луценко.

Чиновники звернулися до підприємців з проханням подавати заяви в електронній формі.

"Хочу звернутися до фізособ-підприємців, які через карантин повністю не працюють. Є ще час, оперативно відпрацьовуються всі ваші звернення. Впевнена, що до восьмого січня ви отримаєте виплати", - сказала Єгорова-Луценко.

Довідка "Коментарів": за інформацією прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, заявку на отримання одноразової допомоги з 15 грудня подали понад 260 тисяч осіб. До 31 грудня на портал "Дія" можна буде подати заявку на допомогу, а до 8 січня 8 тисяч гривень повинні потрапити на картки підприємців. Цим займається Пенсійний фонд.

Нагадаємо, під час карантину самоізоляції підлягають особи, які прибувають в Україну для навчання в закладах вищої освіти з держави або є громадянами (підданими) держав зі значним поширенням COVID-19. Ця норма не застосовується до осіб, щодо яких немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворим COVID-19 особою. Самоізоляції також підлягають ті, хто прибуває з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, АР Крим та м.Севастополя, крім осіб, щодо яких немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворими COVID-19.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові з 19 грудня і до 28 лютого наступного року продовжать карантинні обмеження.

Додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів з 8 до 24 січня 2021 року на території України заборонено відвідувати навчальні заклади незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних навчальних закладів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися