Харків'янам розповіли, як буде проходити вакцинація від COVID-19

На Харківщині люди похилого віку і медики перші отримають вакцину від COVID-19

Жителям Харківської області розповіли подробиці про вакцину від COVID-19. Про те, як її будуть застосовувати та зберігати під час брифінгу, повідомив голова Харківської ОДА Тарас Пастух.

Чиновник зазначив, що в першу чергу вакцинувати будуть медиків і людей похилого віку. Вакцинація буде проходити у всіх районах області. Він також зазначив, що для вакцинації населення необхідний обладнаний кабінет з холодильником і медичний персонал, який попередньо пройде навчання щодо поводження з вакциною.

Також Пастух розповів, як в Україні будуть зберігати й транспортувати вакцину, він уточнив, що дані питання детально опрацьовується в Міністерстві охорони здоров'я. За його словами вже навіть знайшли спосіб зберігання складної, з точки зору зберігання, вакцини Pfizer.

"На сьогодні логістика опрацьована таким чином - вся вакцина потрапляє в Київ, де є великі склади та можливості зберігання при відповідних температурних режимах. Після розморожування вакцини термін її придатності може становити 5-6 днів. При температурі від 2 до 8. За цей час вакцину можна доставити на територію області, а потім - в райони ", - зазначив Тарас Пастух.

Нагадаємо, оскільки Pfizer - це РНК-вакцина, зберігати пробірки з дозами потрібно при температурі мінус 70 градусів. Проблема в тому, що при розморожуванні вакцина прийде в непридатність. Для порівняння, вакцину виробництва компанії Moderna, що також є РНК-вакциною, слід зберігати при температурі мінус 20 градусів, а вакцину AstraZeneca з Оксфордського університету, засновану на більш традиційних методах, взагалі не потрібно заморожувати.

Раніше "Коментарі" розповіли, що в Харківській області лабораторії, що роблять ПЛР-тести на коронавірус, працюють з неповним навантаженням від наявних потужностей.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися