У Харкові хочуть допомогти дітям з генетичним захворюванням, які можуть розучитися ходити

У Харкові хочуть допомогти хворим малюкам, яких не опікує держава

Харківський обласний центр культури та мистецтва хоче зібрати гроші для дітей з рідкісним генетичним захворюванням. Про це організатори акції повідомили у себе на сайті.

Відзначається, що з 16 лютого й до 1 березня 2021 року у виставковому залі КЗ "Обласний організаційно-методичний центр культури та мистецтва" відбудеться виставка "Лялька як мистецтво. Історія та сучасність". Гості заходу зможуть дізнатися про традиції харківської мануфактури, а також про різні техніки створення ляльок. Однак основне завдання заходу - зібрати гроші на лікування дітей з синдромом Дюшена. Це рідкісне генетичне захворювання, через яке найчастіше у хлопчиків проявляється слабкість м'язів, утруднення при русі, що посилюється з часом й може привести до того, що людина просто втратить можливість ходити.

"На превеликий жаль, держава не опікується такими дітьми.  Кожен день життя цих родин - буденний та важкий подвиг", - повідомили в Центрі.

xiwp8u2eRwhkLet4TUgp7ZWVs.jpg

Нагадаємо, в Харкові тривають пошуки зниклого 15-річного підлітка Антона Логвинова, який 8 лютого ввечері пішов з дому на 23 серпня. За словами родичів підлітка, він ніколи не тікав з дому і дзвонив матері щогодини.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися