Харківські медики вчаться робити щеплення від COVID-19 онлайн

Понад 150 харківських медиків проходять навчання

У Харкові 24 медичних бригади вчаться робити щеплення від COVID-19. Про це повідомив заступник директора департаменту охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Геннадій Бондарчук.

Відзначається, що навчання проходить онлайн та ведеться за графіком, розробленим МОЗ. У складі кожної бригади - шість осіб. У їх числі - співробітники первинної ланки медико-санітарної допомоги, працівники департаменту і медики лікарень, які приймають пацієнтів з коронавірусів. Всього навчання проходять понад 150 осіб.

"Співробітники Харківської області, які пройдуть навчання, будуть навчати своїх співробітників. Співробітники центрів первинної медико-санітарної допомоги проводять вакцинацію щодо інших захворювань, це їх обов'язок. Ми вважаємо, що проведення вакцинальної кампанії COVID-19 не матиме якихось особливостей в порівнянні з проведенням вакцинальних кампаній щодо інших захворювань. Якщо будуть якісь особливості, на які зверне увагу МОЗ, цю інформацію передадуть іншим медпрацівникам для врахування їх у роботі ", - зазначив чиновник.

Нагадаємо, зараз лікарні подають заявки на вакцинацію своїх працівників. Обласна інфекційна лікарня запросила вакцину на 50 медпрацівників - співробітників лікувального закладу, КП "Центр екстреної медичної допомоги" - для 511 працівників.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися