У Харкові жителі та медики бояться вакцинуватися від COVID-19

Частина харківських медиків не хоче робити щеплення від COVID-19

Жителі Харкова неоднозначно ставляться до вакцинації від COVID-19. Про це повідомив секретар Харківської міськради Ігор Терехов в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Ми виконали все, що від нас вимагалося: в Харкові відкрито 34 пункти для вакцинації, ми готуємо до цієї роботи лікарів. Чекаємо тільки вакцину. Але існує одна проблема - потрібно пояснити людям, що необхідно вакцинуватися. Сьогодні суспільство неоднозначно сприймає вакцинацію, в тому числі самі медики. За статистикою, 30% медпрацівників не хочуть вакцинуватися, а це ті люди, які знаходяться на передовій боротьби з коронавірусом, та від їх думки залежить дуже багато чого. COVID-19 заліз в кишеню кожної сім'ї, в бюджет кожного міста. Тому ми повинні роз'яснити людям, що ще один локдаун матиме катастрофічні наслідки. Офіс Президента, Міністерство охорони здоров'я повинні дати чіткі меседжі суспільству, що потрібно вакцинуватися, - заради здоров'я людей, заради порятунку людських життів. Така робота раніше не проводилася ", - зазначив Терехов.

Нагадаємо, в Харкові 24 медичних бригади вчилися робити щеплення від COVID-19. Відзначається, що навчання проходить онлайн та ведеться за графіком, розробленим МОЗ. У складі кожної бригади - шість осіб. Всього навчання проходять понад 150 осіб.




Ангелина

17 лютого 2021, 22:32

А вакцина тоже онлайн и уколы онлайн, и учеба онлайн. Знаем эту учебу в стиле онлайн.

Игорь

17 лютого 2021, 11:11

Люди уже не верят правительству, поэтому убедить им будет нереально. Агитировать должны авторитеты, а таких практически не осталось (или тоже считают эту вакцинацию дурной затеей).

гость

17 лютого 2021, 10:31

Увы, медицина еще лет 25 назад перестала быть здравоохранением и социальным благом для народа. Сегодня - медицина, как и во всем капиталистическом мире это бизнес. А в последнее время и политика. Мировые медкорпорации, в погоне, за прибылью не гнушаются ни чем, даже продавать не прошедшие испытания препараты. Борьба за финансовые потоки и коррупция на медицине явление современное. Вполне ,естественно, что народ опасается не за здоровье, а за жизнь. Еще не известно, умрешь от вакцины или от осложнений от вируса. А статистикой всегда удобно манипулировать .

Алиса

17 лютого 2021, 01:10

Хряковчанин, точно,пусть сам и прививается, достали своей вакциной и короной.

Хряковчанин

13 лютого 2021, 17:19

Прививайте Терехову мозги! Не желаем быть подопытными кроликами!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися