Харківський лікар підвів підсумки COVID-19 за зиму

Волянський уточнив, що в Україні пандемія триватиме довше, ніж в решті світу

Завідувач Лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський підсумував ситуацію з COVID-19 за зиму. Відповідний пост він опублікував, 28 лютого.

Волянський зазначив, що тільки за офіційними даними у світі інфіковано 115 мільйонів осіб, що складає близько 1,5% населення Землі (реальні дані можуть бути в 5-10 разів більше). Також зафіксовано 2,54 млн смертей, пов'язаних з COVID. Він передбачає, що реальна кількість надлишкових смертей, пов'язаних з пандемією, близько 4-х мільйонів. Однак аналізувати припущення досить складно, тому Волянський посилається саме на офіційні дані.

"Протягом червня-жовтня 2020 року у світі фіксувалося приблизно 5,5 тисячі смертей на добу. У листопаді - 8,5 тисячі. Протягом трьох зимових місяців - 12 тисяч. Але пікові цифри (16 тисяч і більше смертей на добу) були пройдені в кінці січня ще до перших результатів масової вакцинації. Сьогодні у світі щеплено близько 230 мільйонів осіб та це, безумовно, прискорює загасання другої хвилі. Так коли ж припиниться пандемія? У різних локаціях по-різному, але протягом березня-квітня падіння буде стрімким, 3 мільйони смертей світ швидше за все переступить, але до 4 точно не дійде", - написав лікар.

На жаль, Волянський уточнює, що говорити про закінчення поточної хвилі саме в Україні можна буде лише в кінці квітня-початку травня коштом створення природного колективного імунітету та закінчення холодного сезону.

"Не потрібно забувати, що щомиті напрацьовуються величезні кількості доз вакцини та після вакцинації 50% населення країн "золотого мільярда" буде необхідно влити в інших громадян світу ще пару мільярдів доз. Зробити це буде непросто на тлі припинення епідемічної активності, але не пропадати ж добру. Тому інформаційна підтримка необхідності зробити щеплення ще довго переслідуватиме нас", - зробив висновок Волянський.




Дмитрий

3 березня 2021, 20:18

Мужчины и Женщины, увольняйтесь. Вы переболели, значит выжили сами а зачем этому государству платить и оказывать помощь....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися