На Харківщині активна вакцинація медиків почнеться відразу після 8 березня

На Харківщині вже вакцинували 390 медпрацівників

У Харківській області активна вакцинація медиків почнеться з 9 березня. Про це повідомив в.о. директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Геннадій Бондарчук.

"Працює п'ять мобільних бригад. Місто Харків отримує 6500 доз, райони області в процесі отримання вакцини. З 9 березня ми починаємо більш активне вакцинування на території Харківської області", — повідомив Бондарчук.

Відзначається, що перші райони області отримали вакцини ще 3 березня. Зараз йде вакцинація в Балаклійському, Вовчанському і Первомайському районах. Райони все ще активно отримують вакцину, однак активна вакцинація розпочнеться тільки з вівторка. За дев'ять днів на Харківщині вакцинували 390 медпрацівників.

Нагадаємо, завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський порівняв, як борються з новими штамами люди які перехворіли на COVID-19 та вакциновані. Він зазначив, що природне захворювання дає імунну відповідь на різні антигени вірусу, вакцина від АстраЗенека - ТІЛЬКИ на спайк-білок. Змінився білок - вакцина стає менш ефективною. Тому перехворілі мають можливість відповідати на нові штами або інші різновиди коронавірусу, вакциновані - тільки в межах схожості спайк-білку.




Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися