У Харківській області вакцинували менше ніж 3% медиків

За темпами вакцинації зараз лідирують Дніпропетровська та Донецька області

У Харківській області вакцину отримали менше ніж 3% медиків. Про це повідомили в Telegram-каналі Харків LIVE, посилаючись на сайт "Вакцинація від Covid-19".

Відзначається, що з початку компанії (а в Харківській області перше щеплення від COVID-19 зробили 25 лютого), в регіоні вакцинувалось всього 330 осіб. За темпами вакцинації Харківська область посіла сьоме місце з кінця. Цікаво, що лідерами по вакцинації стали Дніпропетровська та Донецька області. Там прищепили вже по 1 110 осіб. А ось останнє місце зайняла Закарпатська область - 244 вакцинованих.

jN56nkWE-UdCQdFiNdg6XKmZu.jpg

Раніше в.о. директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Геннадій Бондарчук розповів, що активна вакцинація медиків Харківської області розпочнеться з 9 березня.

"Працює п'ять мобільних бригад. Харків отримує 6500 доз, райони області в процесі отримання вакцини. З 9 березня ми починаємо більш активну вакцинацію на території Харківської області", - повідомив Бондарчук.

Нагадаємо, завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський порівняв, як борються з новими штамами люди перехворілі на COVID-19 та вакциновані. Він зазначив, що Природне захворювання дає імунну відповідь на різні антигени вірусу, вакцина від АстраЗенека - ТІЛЬКИ на спайк-білок. Змінився білок - вакцина стає менш ефективною. Тому перехворіли мають можливість відповідати на нові штами або інші різновиди коронавірусу, вакциновані - тільки в межах схожості спайк-білка.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися