На Харківщині трагічна ситуація з COVID-19: Відділення забиті, а хворіти починають молоді

Депутат розповів про заповнення коронавірусних відділень

У Харківській області в кілька разів збільшилася кількість госпіталізацій. Про це повідомив депутат Харківської обласної ради Володимир Скоробагач на своїй сторінці в Facebook.

Скоробагач зазначив, що поспілкувався з головними лікарями ковідних лікарень та був шокований жахливою статистикою. Більш того він зазначив, що тепер від хвороби частіше стало страждати молодше покоління. Біда ще в тому, що саму хворобу вони тепер переносять у важкій формі.

"За останній тиждень статистика госпіталізацій із коронавірусом в Харківській області зросла в кілька разів – з 50 до 160 госпіталізацій на день. Тільки в інфекційній з 280 ліжок заповнені майже 245 (залишилися тільки ліжка з концентраторами), тоді як тиждень тому цифра сягала 180. У Чорнобильській лікарні заповнюваність на 95%. У ковідному відділенні обласної лікарні зайняті всі ліжка, як і в 13-й і 17-й міських лікарнях. Всі головні лікарі як один кажуть - ситуація змінилася буквально за останні 5-7 днів. Якщо говорити про всеукраїнську статистикою, то кількість госпіталізацій хворих збільшилася з 17 600 до майже 21 000 за тиждень", - написав Скоробагач.

Нагадаємо, зараз під медичним контролем та в лікарнях Харківщини знаходяться 7 330 хворих коронавірусів. За добу зафіксували майже 600 нових випадків. Більшість з них - важкі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися