Харківський лікар обурився, що в Україні не можна нормально попрощатися з померлими від COVID-19

Українцям розповіли як будуть проходити похорони померлих від COVID-19

Завідувач Лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський відреагував на слова заступника глави МОЗ Віктора Ляшка. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, Ляшко пояснив, що померлих від коронавірусу найчастіше можна ховати, як і всіх інших небіжчиків. Відзначається, що відповідно до чинних правил та рекомендацій від МОЗ щодо безпечного поводження з тілами померлих з підозрою або підтвердженням коронавірусною хвороби (COVID-19) люди мають можливість попрощатися, забрати тіло та поховати рідних за звичайною процедурою, але з обов'язковим дотриманням усіх необхідних заходів безпеки. Єдиною причиною для "особливого" поховання, за його словами, є наявність надмірного виділення біологічних рідин з тіла померлого. В такому випадку "його ховають в щільному пакеті, щоб уникнути інфікування збудником коронавірусної хвороби".

"Виконавча влада не змогла захистити українців. 30 тисяч загинуло з діагнозом covid, ще стільки ж - надлишкова смертність. При цьому абсолютно нелюдські умови прощання з минулими. Пакети, кремація, не більше 10 осіб на похоронах ", - відреагував на ситуацію Андрій Волянський.

Нагадаємо, в Харківській області за добу, 13 березня, COVID-19 виявили у 838 осіб. Також зафіксували 14 смертей. В Україні станом на 10:30 зафіксували 13276 нових випадків COVID-19 та 243 смерті.




алекс

18 березня 2021, 09:00

А где в Украине не по-скотски относятся при нищете, воровстве и обмане - всегда такое отношение...

Крысолов

13 березня 2021, 13:19

Отношение к людям как к скоту -характернейшая черта медицинских фашистов... Ради справедливости следует сказать, что наши медиоты далеко не самые крутые. Самые крутые - в Новой Зеландии. Вот и не будь после этого сексистом!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися