Харківський лікар помер від коронавірусу: Його колега описав ситуацію з COVID-19 в області

Лікар з Харкова заявив про трагічну ситуацію з COVID-19 в області

У суботу, 13 березня, в 52 роки помер завідувач відділенням вірусних гепатитів Харківської обласної інфекційної лікарні Дмитро Пеньков. Про це повідомив нестезіолог інфекційної лікарні Володимир Корсунов на своїй сторінці в facebook.

"Лікарні завантажені вщент, кисневих місць майже не лишилося, реанімації повні по вуха і хворі на неінвазивній вентиляції знов лежать де є бодай хоч поточний кисень. Любий профільний департамент, депутати, які відмовилися фінансувати ранню діагностику онкологічних захворювань, віцегубернатори та губернатори! Ще влітку Ви били себе в груди, що за 2 місяці побудуєте в ОКІЛ нову реанімацію та проведете кисень по всіх відділеннях! Агов, де ж воно? Наче уже березень, а віз стоїть на обіцянках та без коліс.  Дуже погано, що все більше тяжко хворих молодих людей. На сьогодні в реанімації ОКІЛ троє пацієнтів віком від 31 до 39 років, в ОДІКЛ - на інвазивній ШВЛ дитина 11 років та на неінвазивній - 17 років. А ми масляну святкувати, коли червона зона насувається зі швидкістю реактивного літака! І наприкінці - вчора від ускладнень корони пішов у вічність ще один лікар, Дмитро Борисович Пеньков - щира, фахова людина. Світла йому пам'ять",- написав лікар.

За інформацією директора "інфекціонки" Павла Нартова, Дмитро Пеньков заразився коронавірусів ще в лютому. Про це він повідомив "Суспільному".

"Дмитро Борисович тривалий час не працював, у нього було хронічне захворювання. Потім вийшов на роботу, працював з хворими на гепатит C. З інфікованими коронавірусом не працював. COVID захворів в лютому і помер від ускладнень", - сказав Нартов.

Дмитро Пеньков пропрацював в "інфекціонку" 25 років, з 2014 року був завідувачем обласного спеціалізованого гепатологічного центру обласної інфекційної лікарні.

jQRhEKfw03C2n3j-4qHQll1aW.jpg

Нагадаємо, в Харкові на Ювілейному проспекті виявили тіло молодого хлопця 1999 року народження. Його звали Ширінов Еміль Русланович і він навчався в ХАІ.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися