10 мільйонів на реанімацію: 5 поверх обласної лікарні віддали під Covid-відділення

Окремий поверх буде виділено під важко-хворих на коронавірус, роботи обіцяють завершити в травні

У Харківській обласній клінічній лікарні на 5 поверсі планують розміщувати важко-хворих на Covid-19. Про це розповіли у прес-службі Харківської ОДА.

Наразі у приміщеннях проводять внутрішні оздоблювальні роботи. Усі комунікації, електрику та вентиляційні системи вже підведені.

У реанімації передбачено 18 місць, проте за необхідності кількість можна збільшити до 25, адже стільки є у наявності кисневих точок.

"Нам ця реанімація потрібна, тому що невідомо, коли закінчиться пандемія коронавірусної інфекції. І якщо буде ще одна хвиля, ми зможемо надавати більш кваліфіковану допомогу тяжким хворим", - пояснив директор Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні Павло Нартов.

Ремонтні роботи на 5 поверсі лікарні розпочалися у лютому і за планом мають завершиться у травні. Наразі з обласного бюджету на облаштування реанімації виділили 10 млн гривень.

"Проведення ремонтних робіт має певний термін. Роботи проходять відповідно до плану, який надала проєктна організація та організація, що проводить роботи. 10 мільйонів, які були виділені в грудні 2020 року на рахунку лікарні вже є", - повідомив заступник директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Геннадій Бондарчук.

За його словами усі встановлені терміни наразі відповідають швидкості виконання робіт. А директор лікарні Павло Нартов похвалив ремонтників і розповів, що підрядники роботу виконують швидко та якісно.

У лікарні повідомили, що у них на лікуванні знаходяться 292 хворих на COVID-19, з них понад 20 осіб - на апаратах ШВЛ. Усього наявних  апаратів ШВЛ - 40.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що за добу на Харківщині померло від Covid 6 осіб, а попри зменшення кількості тестів, було зафіксовано 350 нових випадків захворювання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися