У хворих COVID-19 змінилися симптоми: У Харкові лікарні готуються до третьої хвилі

Медики розповіли, що COVID-19 мутував

У Харкові скоро почнеться активна підготовка до третьої хвилі COVID-19. Про це повідомив секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

Він зазначив, що в медичних установах потрібно розгорнути додаткові місця для пацієнтів. На 18 березня в п'яти міських лікарнях розгорнули 840 ліжок для хворих COVID-19, 140 з яких - у 13-й лікарні. Киснем забезпечили всіх пацієнтів, але місто має підготуватися до їх можливого збільшення.

"Ми повинні бути готові до того, що хворих може стати більше. Люди повинні отримувати кваліфіковану допомогу в підготовлених умовах. Тому нам потрібно розгортати ще койкомісце в медичних установах не тільки міста, але обласного та відомчого підпорядкування", - Терехов та доповнив, що збирається спілкуватися з керівництвом "Укрзалізниці", оскільки в їхніх лікарнях можна теж розгорнути додаткові місця.

Цікаво, що за словами медиків, COVID-19 мутував. Тепер їм частіше хворіють молоді люди. Крім цього протягом дня людина може відчувати себе нормально, а ввечері підіймається температура та хворий вже потребує допомоги медиків.

"У нас не залишилося вільних місць. Їх розгорнуто в нашій лікарні 61, включаючи реанімацію - вони всі зайняті. Хворих привозять. У нас так і не зробили кисень, [... тому у нас така ситуація: коли ми неодноразово приймаємо хворих, то ми вже повинні вибирати, кому надавати допомогу, ставати перед таким жахливим вибором", – розповів журналістці Тетяні Доцяк знайомий харківський лікар.

Раніше "Коментарі" повідомили, що в суботу, 13 березня, в 52 роки помер завідувач відділення вірусних гепатитів Харківської обласної інфекційної лікарні Дмитро Пеньков




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися