Коронавірус в Україні: Лікар з Харкова дав влади кілька порад

Андрій Волянський звернувся до Максима Степанову

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський звернувся до міністра охорони здоров'я України Максиму Степанову та дав йому кілька порад, як мінімізувати втрати. Відповідну статтю він опублікував у виданні "Гордон".

"Не треба розповідати про третю хвилю та нові штами з непередбачуваними властивостями. Сьогоднішня ситуація цілком прогнозована. Епідемічний потенціал в Україні не вичерпаний, тому величезній кількості людей ще належить захворіти, а найбільш вразливим - померти. Мінімізувати кількість жертв можна тільки одним способом - не дати захворіти людям з груп медичного ризику. Це люди похилого віку та хворі на хронічні хвороби (цукровий діабет, захворювання дихальної системи і системи кровообігу, аутоімунні та онкологічні хвороби, ожиріння і т.д.). Тому треба в першу чергу щепити не військових, а людей з груп ризику. Для цього вже зараз треба змінити пріоритетність та надати можливість вакцинуватися всім охочим з груп ризику", - написав Волянський.

Крім цього лікар порадив робити серологічні тести (визначення наявності антитіл) перед щепленням, оскільки багато людей хворіли, а про це навіть не знають. А імунні особи не можуть захворіти (повторне інфікування - величезна рідкість), не можуть заразити вразливих та їм не потрібні маски.

"Треба відновити надання повноцінної медичної допомоги всім, хто її потребує. Треба змінити склад НТГЕІ. Експерти повинні надавати оптимальні рекомендації в умовах нашої ситуації і в інтересах наших людей, а не списувати їх з тих країн, де зовсім інші реалії. Ну не можна в Україні рекомендувати робити щеплення вагітним медичних працівників. Шановний Максим! Бажаю вам успіхів! Сподіваюся на те, що спроби звільнити вас з посади не будуть підтримані. Зараз потрібна консолідація зусиль і взаєморозуміння різних політичних сил і громадських груп в боротьбі з пандемією ", - підсумував Волянський.

Нагадаємо, в цьому ж зверненні Волянський виділив позитивні та негативні сторони міністра охорони здоров'я Максима Степанова.




Хряковчанин

19 травня 2021, 15:07

Щас, разбежались. Там откатов нет. Не интересно...

гость

25 березня 2021, 00:06

Жидотварьё! Отвечать за кароноафёру прийдётся. Отсидется в швейцарских альпах не получится.

инна

22 березня 2021, 11:10

Все в точку ,очень правильный обращение к Министру и грамотные советы, а то уже эти Министры так запугали всех людей.что уже не пандемия страшна,а страшен невроз от этих распоряжений министров. Браво Андрей Волянский!

иван

22 березня 2021, 10:37

Почему закрыли инфекционные отделения во многих областях украины -это диверсия?

Тарапевт

22 березня 2021, 08:44

Вернуть надо то, что было 30-40 лут назад и не заморачиваться.

Анатолий

21 березня 2021, 20:41

Не мешало бы Степанову прислушаться.Есть проффесионалы и как пример это Волянский и ещё, что есть люди на много умнее и грамотнее чем эти Степановы и т.п. И должны принять в должное.

гость

21 березня 2021, 19:52

браво на все 100 и если министр не отреогирует на это не примет на учёт это то министр не министр а просто пшик зря получающий свою зарплату.и переливать воду с пустое в порожнее.а то и правда одни слова мутировал он третья волна да на фига это людям знать будет и 4-5-6-7 восьмая десятая волна какая разница это людям не интересно нада делать путнее что бы остановить всё это у нас в стране а не показывать пальцем на европу от у них а вот там людей не колышет как там в европе мы живём в украине а не в европе.вот так.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися