Нема тестувань - нема хворих: як ХОДА занижує показники захворюваності на Сovid-19

За неділю провели у 4 рази менше тестів на наявність ковід, а кількість госпіталізацій знизилася через відсутність вільних місць у лікарнях

На Харківщині за добу зафіксовано 456 нових випадків захворювання на коронавірус. Такі дані оприлюднені прес-службою Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я. При цьому область залишається в жовтій карантинній зоні. За добу на Харківщині проведено в 4 рази менше тестувань на наявність коронавірусу, ніж у звичайні дні. У лікарнях немає місць, тому швидкі відмовляють хворим на Сovid-19 в госпіталізації.

У неділю від коронавірусу померло 15 харків'ян та мешканців області. Всього від початку пандемії хвороба забрала життя 1818 осіб.

Наразі під медичним наглядом та в лікарнях області перебувають 12 183 особи.

За весь період пандемії на Харківщині зафіксували 95 416 випадків захворювання. 81 415 осіб змогли побороти хворобу та одужали.

Найбільшу кількість нових на коронавірус за добу зафіксували у Харкові - 321, Богодухівському, Зміївському та Харківському районах - 28, 27 та 26 осіб відповідно. Також нові випадки з'явилися у Золочівському - 2, Вовчанському - 5, Дергачівському - 4, Чугуївському - 9, Шевченківському - 1, Куп'янському - 1, Ізюмському - 9, Близнюківському - 1, Лозівському - 11, Кегичівському - 2, Зачепилівському - 1, Красноградському - 3, Балаклійському - 1, Нововодолазькому - 4 районах.

На всій території України за добу зафіксовано 7 893 нових випадки захворювання на коронавірус. З них - 413 дітей та 161 медичний працівник.

Дані про кількість нових хворих оприлюднив Центр громадського здоров'я, втім вони базуються на даних проведених тестувань на наявність Covid-19, яких за добу було зроблено в 4 рази менше, аніж у будні дні. Всього за неділю було протестовано 34 129 українців методами ПЛР, ІФА та експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2.

Також було зроблено за 21 березня 2 715 щеплень, загальна кількість провакцинованих громадян складає 111 024 особи.

Наразі активно хворіють на ковід по всій території України 263 316 людей.

За добу померло від коронавірусу та викликаних ним ускладнень 157 осіб. Найбільше - у Києві (20).

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що учні Лозової не переходять на дистанційне навчання, а ще тиждень навчатимуться до канікул. Таке рішення було прийнято місцевою міськрадою.



Джерело: https://labcenter.kh.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися