На Харківщину вже наступного тижня чекає червона зона та локдаун: головний санлікар назвала умови

Харківщина наближається до піку захворюваності, наступного тижня показники епіднебезпеки перетнуть критичні позначки

Ситуацію з рівнем поширення Covid в регіоні визначають за декількома показниками, два з них на Харківщині можуть перетнути гранично допустимі позначки вже наступного тижня. Про це повідомили у Суспільному з посиланням на головного санітарного лікаря області Любов Махоту.

За словами лікарки, епідпоріг із захворюваності на грип та ГРВІ в області вже перевищено. На критичному рівні перебувають показники проценту нових хворих щоденно та кількості госпіталізацій. Таким індикатором є відношення зростання у розрахунку на 100 тисяч населення. Станом на 23 березня цей показник складає 17,3 при максимально допустимому - 20.

"Для показника госпіталізацій критичний рівень становить 60 на 100 тисяч населення, наразі на ранок 23 березня маємо 57,3. Цей показник постійно змінюється і виростає, але це зростання поступове. Ми очікуємо, що, можливо, на наступному тижні будемо мати перевищення цього показника, але до червоного рівня епіднебезпеки відноситься регіон, у якого перевищено три дні поспіль два та більше показників", - розповіла Любов Махота.

Лікарка зауважила, що наразі в області показник охоплення тестуванням у межах норми, він складає 1200 при мінімальному - 300, втім, за її словами, тестується лише третина пацієнтів з ознаками ГРВІ.

Любов Махота не дала позитивного прогнозу і зауважила, що до піку захворюваності Харківщина ще не дійшла, а інтенсивність зростання епіднебезпеки зараз постійно посилюється. Наразі темп приросту захворюваності за останній тиждень склав 41%. За словами головної санлікарки області, шансів уникнути потрапляння в червону зону у Харківщини нема.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в області постійно зростає смертність від коронавірусу. За останню добу померло 16 осіб.




Алиса

2 квітня 2021, 17:13

У знакомого померла теща ,лопнула язва желудка ,заключение "корона",и это факт ,вот так "наганяются "проценты ,а то как люди выживают ,без работы и денег з заоблачной коммуналкой и такими же ценами на продукты им н...ть, бестолковое правительство ,нет ума уйдите в отставку.....

гость

25 березня 2021, 22:33

перестаньте делать тесты как зимой дело было и не будет короны вот и всё было 3-4000т.чел за сутки тогда.терь начали тесты делать тому и полезло в гору ваша статистика.и плюс народ не добросовестный к болезни этой больше половины всё ещё считают это брехнёй на весь мир.вакцина дерьмо не спасает.медики идут в отказ полный от неё.и это большая беда.

Развенчатель.

25 березня 2021, 22:06

Та шо вы там свистите..? Сезонныен болячки.. ререпады температур..погода какая на дворе?? Эпидемии у них..дебилы..

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися