У Харківській області катастрофічно не вистачає місць для хворих на коронавірус

У МОЗ заявляють що заповненість тільки 43,9%

У Харкові дві залізничні лікарні обладнані 12 кисневими точками та це після того, як НСЗУ виділив 60 млн грн на ці установи. Про це повідомив депутат Харківської обласної ради Володимир Скоробагач та написав звернення на губернатора Харківської області Айну Тимчук.

"Наприклад, в ЦКБ №5 з 200 ліжок, потенційно розрахованих для хворих коронавірусів, кисневі точки мають тільки 6 реанімаційних ліжок. 9 осіб, які перебувають в реанімації та повинні дихати потоковим киснем, дихають їм по черзі. І це через чотири місяці після відкриття лікарні для ковід-пацієнтів! Адже це життя людей, які можна було врятувати, якби в наших лікарнях достатньо кисню! За другою залізничної лікарні на Залютіно ситуація не краща. При 60 ліжках кисневих точок теж 6. Всі вони теж в реанімації. І при погіршенні стану кого-небудь поза палати інтенсивної терапії, у нього просто немає шансів отримати свій кисень. Крім того, там є гостра нестача засобів індивідуального захисту, відсутні медикаменти ", - написав депутат

При цьому Скоробогача зазначив, що кошти на кисневі трасу і бочку по кожній лікарні так і не дали, списавши це на підпорядкування відомству (залізниці). Тепер колектив лікарень з простягнутою рукою звертається до керівництва ДОЗ, доводячи, що вони, як і інші опорні лікарні, мають право на витрачання ковідних засобів.

Водночас обладміністрація заявила, що ніхто не контролює формування статистики з приводу вільних ліжок з киснем в області. Лікарні подають цифри самі. За фактом місць з киснем немає. Але на сайті МОЗ значиться, що заповненість понад 40%.




Джерело: https://www.facebook.com/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися