Харків'янка злітала до Африки, повернулась та померла від малярії: Медики шукали корону

Медики шукали у харків'янки коронавірус, а вона померла від малярії

У Харкові жінка 1981 року народження померла від малярії. Вона повернулася в Україну з Об'єднаної Республіки Танзанія, де перебувала місяць, з 14 лютого. Про це повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі.

Відзначається, що жінка також відвідувала Занзібар. У самій Африці ще не відчувала симптомів, але відзначала укуси комарів. Індивідуальну хімієпрофілактику до виїзду та під час перебування в Танзанії та на Занзібарі не проводила. Вже 19 березня харків'янка відчувала клінічні ознаки захворювання: загальна слабкість, головний біль, підвищення температури тіла до 38,7 градуса.

До медиків жінка звернулася, 23 березня, однак її обстежили на коронавірус. І тільки на наступний день її госпіталізували та при обстеженні виявили збудники тропічної малярії. Попри лікування, хвора померла. Вдома у померлої фахівці провели епідеміологічне розслідування, впроваджений комплекс протиепідемічних заходів.

У лабцентрі відзначили за минулий рік і три місяці 2021 року в Харківській області було зареєстровано вісім завезених випадків малярії, з них два летальних (жителі Харкова, які перебували в країнах Африканського континенту і не проводили індивідуальну хімієпрофілактику).

Нагадаємо, в Харківській області на 29 березня, коронавірус виявили ще у 664 осіб в області діагностували вже у 102 136 осіб. За добу коронавірус забрав 17 життів, тепер за весь період пандемії в області загинуло 1921 хворий, видужала - 84473, а знаходяться під наглядом медиків - 15731. В самому Харкові COVID-19 за добу виявили у 515 осіб, всього в місті 69275 зафіксованих випадків.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися