У Харківській області майже закінчилися місця зі стаціонарним киснем, - мерія

На Харківщині хворих COVID-19 приймають 23 лікарні

Сьогодні, 1 квітня, в лікарнях Харківської області знаходиться 2969 хворих на коронавірус. Про це повідомили в Харківській облдержадміністрації.

Відзначається, що всього в області виділили 4931 місце для лікування хворих. Усі місця для пацієнтів забезпечені киснем - стаціонарним або кисневими концентраторами. На сьогодні стаціонарним киснем забезпечено 1112 місць, 1080 з них вже зайняті хворими. При цьому відомо, що більшість хворих потребує саме в стаціонарному кисні. Зараз жителів з COVID-19 в Харківській області приймають 23 лікарні.

Нагадаємо, в Харкові дві залізничні лікарні обладнані 12 кисневими точками та це після того, як НСЗУ виділив 60 млн грн на ці установи. Про це повідомив депутат Харківської обласної ради Володимир Скоробагач та написав звернення на губернатора Харківської області Айну Тимчук. Водночас обладміністрація заявила, що ніхто не контролює формування статистики з приводу вільних ліжок з киснем в області. Лікарні подають цифри самі. За фактом місць з киснем немає. Але на сайті МОЗ значиться, що заповненість понад 40%.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися