Тільки Ізраїль можна назвати країною, яка зупинила пандемію за допомогою вакцинації, - харківський лікар

Лікар пояснив чому ми зараз не бачимо явних успіхів вакцинації

Завідувач Лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський прокоментував ситуацію з вакцинацією від коронавірусу у світі. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Зараз у світі ввели 650 млн доз. Лідери за цим показником: Ізраїль (110 доз / 100 жителів), ОАЕ (80), Чилі (56), Великобританія (55), США (50), Сербія (36), Угорщина (32). Україна зараз тільки наближається до показника 1 доза / 100 жителів.

"Поки ситуація неоднозначна, якщо в Ізраїлі та Великобританії захворюваність явно уходить, то в США кількість нових інфікованих зупинилося на 60 тисячах / добу, а в ОАЕ, Чилі, Сербії епідемічний процес в розпалі. Що це означає? Тільки Ізраїль можна назвати країною, яка зупинила пандемію вакцинальною кампанією. Угорщина, США, Великобританія досягли або наблизилися до рівня 2000 смертей / мільйон. Тобто в цих країнах можна говорити про вже створену природним шляхом колективного захисту, вакцинація зіграє лише якусь додаткову роль. У Чилі (1200 смертей / мільйон) в останні дні фіксуються максимальні 7,5 тисячі нових інфікованих. А ось ОАЕ та Сербія мали продемонструвати успіх вакцинальної доктрини (в цих країнах поки мало смертей). Але не демонструють. Поки?", - написав Волянський.

aYNMS5Q4f5MDqdqcNEfQ849Pt.jpg

При цьому лікар дав 2 пояснення, чому ми зараз не бачимо явних успіхів вакцинації в країнах лідерах. 1. Вакцини неефективні щодо нових варіантів. 2. Через глобальні відмови від проведення антитільних тестів перед щепленням МАСОВО вакцинують імунних.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися