У найближчі дні вся Харківська область може перейти до червоної зони, - Ляшко

Харківська область стабільно в лідерах за кількістю хворих та померлих

Харківська область найближчими днями може перейти в червону зону карантину. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на своїй сторінці в Фейсбук.

"Окремо варто зазначити, що погіршення епідемічної ситуації спостерігається у Харківській області. Область впродовж найближчих днів може увійти до “червоного” рівня епідемічної небезпеки за визначеними постановою Кабінету Міністрів України критеріями", - написав Ляшко.

Також лікар зазначив, що з 9 квітня в Хмельницькій та Запорізькій областях буде діяти червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняли сьогодні на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, в Харківській області на 8 квітня зафіксували 1 427 нових хворих на коронавірус. Цифра наближається до нового "рекорду". Наразі найбільшу кількість нових випадків зафіксували 3 квітня - 1494. У Харкові з 10 квітня обмежать роботу закладів харчування, непродовольчих магазинів та посилять контроль продовольчих ринків. Буде обмежений режим роботи ресторанів, барів, кафе - вони будуть працювати до 20:00. В основному будуть працювати літні веранди та майданчики. Також буде посилено контроль над роботою продовольчих ринків щодо дотримання масочного режиму та соціальної дистанції. Непродовольчим магазинам з суботи буде дозволено працювати тільки до 20:00.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися