У Харкові локдаун потрібно було вводити раніше та жорсткіше, - головний санлікар

Харківська область три дні поспіль відповідає червоному рівню епідопасності

У Харкові потрібно було вводити все карантинні обмеження, які передбачає червона зона карантину. Такою думкою поділилася головний санітарний лікар Харківської області Любов Махота "Громадському".

Також лікар зазначила, що посилення обмежень в Харкові, які почнуть діяти з 10 квітня, необхідно було вводити раніше. Вона нагадала, що Харківська область три дні поспіль перевищує допустимі критерії та відповідає червоному рівню епідопасності.

"Анонсоване і. О. Мера Харкова введення обмежень, дійсно, доцільно, але недостатньо. Їх би краще ввести місяць тому для сприяння обмеження подальшого поширення захворюваності", - сказала Махота.

Нагадаємо, в Харківській області на 8 квітня зафіксували 1427 нових хворих коронавірусів. Цифра наближається до нового "рекорду". Наразі найбільша кількість нових випадків було зафіксовано 3 квітня - 1494. Крім цього в Харкові з 10 квітня обмежать роботу закладів харчування, непродовольчих магазинів та посилять контроль продовольчих ринків. Якщо конкретніше, то ресторани, бари та кафе працюватимуть до 20:00. Також в місті посилять контроль над роботою продовольчих ринків щодо дотримання масочного режиму та соціальної дистанції. Непродовольчим магазинам з суботи буде дозволено працювати тільки до 20:00.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися