Жителям Харківщини розповіли, кого прищеплять американської вакциною Pfizer

Харків'янам розповіли подробиці вакцинації

У Харківській області американською вакциною Pfizer прищеплять персонал і жителів інтернатних установ області, а залишками - рятувальників і прикордонників. Про це на брифінгу повідомив в.о. директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Ігор Волченко, передає кореспондент МГ "Об'єктив".

За словами Волченко, в області існує 18 інтернатних установ. На проведення вакцинації вже погодилися 1873 людини з тих, хто там живе і працює.

"При залишках вакцини наступна цільова група для цієї вакцини - це працівники ДСНС та прикордонна служба. Зараз для вакцинації вакциною Pfizer в Харківській області підготовлені 2 бригади ", - уточнив Волченко.

Що стосується щеплення жителів області CoviShield, то процес триває, запевнив чиновник.

"Зараз у нас є лист міністерства охорони здоров'я, щоб використовувати всі залишки CoviShield які є у Харківській області, на першу дозу. Ми не залишаємо зараз залишків на другу дозу, тому що міністерство гарантує, що вакцина AstraZeneca буде для другої дози ", - повідомив він.

Нагадаємо в Харківській області на 9 квітня, коронавірус виявили ще в 1188. В області COVID-19 діагностували вже у 114 441 особа. За добу коронавірус забрав 21 життя, тепер за весь період пандемії в області загинув 2051 хворий. Також сьогодні заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк заявив, що вся Харківська область перейде в червону зону.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися