Пандемія прибуткова для найбагатших та може перетворитися на мильну оперу, - харківський лікар

Харківський лікар пророкує, що пандемія скоро завершиться

Завідувач Лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський проаналізував ситуацію з коронавірусів і вакцинацією у світі. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці в facebook.

"На сьогодні ВЖЕ зрозуміло, що 750 мільйонів (АБСОЛЮТНО безпрецедентна цифра для глобальної вакцинопрофілактики) введених доз поки не зіграли істотної ролі в подоланні пандемії. Чи то через нових варіантів, то чи через завищену заявленої ефективності вакцин. Лише деякі країни, скажімо, Ізраїль, можуть впевнено заявляти, що епідемічний процес загасає ЗАВДЯКИ масової вакцинації. Навіть Великобританія де в останні дні фіксується лише близько 3 тисяч нових випадків і 60 летальних випадків на добу не є країною, де вакцинація перемогла інфекцію, тому що реально ця перемога досягнута ціною 1900 смертей / мільйон, тобто основний внесок у формування колективного імунітету внесло природне інфікування ", - написав лікар.

Також Волянський зазначив, що сьогоднішній стрибок кількості летальних випадків більшою мірою забезпечений Бразилією, а в найближчі тижні ми повинні побачити зниження кількості інфікованих і подальше за ним зниження кількості смертей.

"Тому, як і раніше, припускаю швидке завершення пандемії. Але існують деякі фактори, які значимо впливають на об'єктивність оцінки ситуації у світі: необхідність підтримувати вакцинальну лихоманку і висока прибутковість пандемії для найбагатших. Так що Covid-19 найближчим часом трансформується в мильну оперу, а населення Землі розділиться на фанатів цього серіалу та інших. Сподіваюся, "інші" складуть більшість ", - підсумував лікар.

Нагадаємо, в неділю, 11 квітня, Харківська область переходить в "червону зону" карантину. Про це в ефірі "7 каналу" розповіла заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан. Чиновниця розповіла, які нові обмеження і правила будуть діяти з 11 квітня, та зазначила, що тривалість строгого карантину залежить саме від харків'ян.




Джерело: https://www.facebook.com/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися