Епідеміолог спрогнозувала, чи допоможе Харкову жорсткий карантин

Лікар озвучила прогноз

Карантинні заходи, які зараз проводять в Харківській області, не можуть припинити циркуляцію вірусу. Тому очікувати кардинального поліпшення не варто. Так вважає професор, завідувач кафедри епідеміології Харківського національного медичного університету Тетяна Чумаченко. Про це вона заявила в ефірі телеканалу "Симон".

За словами експерта, карантинні обмеження спрямовані на те, щоб пом'якшити наслідки епідемії і знизити навантаження на лікувальні установи і медичних працівників.

"Тобто очікувати кардинального поліпшення ми не можемо, але все-таки чекати деяке зниження захворюваності ми можемо", - сказала Чумаченко.

Лікар пояснила, що так звані "хвилі" захворюваності пояснюються не природним зростанням і зниженням поширення вірусу, а ефективністю вжитих заходів. За її словами, в Україні були локдауни, які призвели до зм'якшення ситуації і до деякого зниження захворюваності.

На думку медика, жорсткі карантинні заходи потрібні були раніше.

"Рік тому потрібно було більш жорсткі заходи вжити: й обсервацію влаштувати для контактних - тих, хто прилітає, всіх на обсервацію відправляти. А не так як з одними Санжарами влаштували виставу. Треба було кожен контакт відстежувати. На сьогоднішній день це нереально зробити", - сказала Чумаченко.

Нагадаємо, в Харківську область прибула нова вакцина: хто отримає щеплення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися