Коронавірус на Харківщині: лікарі дитячого відділення тепер боротимуться з COVID-19

У Харківській області довелося формувати нову бригаду, оскільки наявні не справлялися

У Чугуївській центральній районній лікарні тимчасово закриють дитяче відділення. Віднині лікарі допомагатимуть людям, які хворіють на коронавірус. Про це повідомили у пресслужбі Чугуївської міськради, посилаючись на директора відділення В'ячеслава Грушку.

За його словами, наразі потрібно створити п'яту бригаду, яка буде боротися з коронавірусом, оскільки наявні чотири виснажені роботою у важких умовах і вже не справляються.

"Нині в наших ковідних відділеннях, розрахованих на 140 ліжок, знаходиться 190 хворих на коронавірус або з підозрою на нього. Тобто на одного лікаря або медсестру припадає близько 60-70 хворих, більшість із яких вимагають кисневої терапії. Щоб хоч якось розвантажити чотири наші бригади, нам украй необхідна ще одна, в яку й увійдуть співробітники дитячого відділення", - сказав Грушко.

При цьому він зазначив, що наразі завантаженість дитячого відділення дуже низька проти інших. Це пов'язано з тим, що з минулого року через епідемію в разі виявлення гострих респіраторних і шлунково-кишкових інфекцій у дітей їх відразу направляють в обласну інфекційну лікарню. При цьому нині планова госпіталізація взагалі заборонена. Тому сформувати п'яту бригаду для хоч якогось розвантаження інших медиків - це вимушене, але правильне рішення.

Нагадаємо, в міському клінічному пологовому будинку № 2 померли дві вагітні жінки. У соцмережах з'явилися повідомлення чоловіка однієї з породіль, який прокоментував всю ситуацію і розповів, що його дружина йшла на поправку, а загинула раптово.




Джерело: http://chuguev-rada.gov.ua/

гость

25 квітня 2021, 17:53

з человека узнав об этом сразу расчитались со словами мы манали там работать хай черти там роблять и таких людей много.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися