Влада відмовилася прокласти кисень у ЖД лікарні. Його обладнають за рахунок благодійників - Скоробагач

Харківська влада не готова виділити гроші на кисень у лікарні

У залізничній лікарні з'являться 50 нових кисневих точок в реанімаціях і до 50 точок в палатах. Про це у соціальній мережі Фейсбук повідомив Володимир Скоробагач. За його словами зараз в Центральній Клінічній Лікарні № 5 тільки 6 кисневих точок та це істотно знижує її можливості в прийомі ковідних хворих.

"У відомчої лікарні немає коштів для створення кисневої траси, а влада не готова виділити гроші. Ми вирішили своїми силами провести кисень в цю лікарню. Зовсім скоро там з'являться нові кисневі точки: 20 точок буде в одній реанімації, 30 - в інший. Ще близько 50 - в палатах", - написав депутат.

Також Скоробагач подякував бізнесменові Денису Парамонову за небайдужість до сьогоднішньої ситуації з ковідом та заступникові губернатора Михайлу Черняку, за надання кисневої бочки. Відзначається, що її передадуть до лікарні на відповідальне зберігання з правом користування. За словами Володимира Скоробагача зараз в планах - збільшити кількість точок до 150. Раніше депутат вже підіймав питання про забезпечення залізничних лікарень киснем.

"Там за чотири місяці обладнали тільки 12 кисневих точок. З такою кількістю лікарні опинилися паралізованими перед початком нової хвилі ковіду та не могли приймати хворих. Тоді я пропонував керівникам області взяти це питання на контроль. Але моя пропозиція навіть не була внесена до порядку денного депутатських комісій і, відповідно, не потрапила на сесійний розгляд".

Роботи вже розпочали. У підсумку загальна протяжність кисневої траси склала близько кілометра.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися