У Харківській області нові смерті від Covid: госпіталізують лише з наднизькою сатурацією - нова статистика

Через пізні госпіталізації харків'ян у критичному стані із Covid-19 не вдається врятувати

У Харківській області за добу від коронавірусу померли 24 мешканця. Про це свідчить інформацію, яку повідомляють у пресслужбі Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я.

У понеділок в області було виявлено 445 нових випадків захворювання на Covid-19. Загальна кількість хворих більше ніж за рік пандемії досягла 132 949 осіб. З них - більшість пацієнтів одужали - 104 458. Летальних випадків від коронавірусу та викликаних ним ускладнень за весь період було зафіксовано 2 639.

Наразі під лікарняним спостереженням у медзакладах та амбулаторно перебувають 25 852 харків'ян та мешканців області.

За добу найбільшу кількість нових випадків зафіксували у Харківському районі  - 371, з них 375 - у місті Харків. Також діагноз "коронавірус" підтвердився у 23 осіб у Куп'янському районі, 17 - у Лозівському, 13 - у Красноградському, 10 - у Богодухівському, 7 - в Ізюмському, 4 - у Чугуївському.

На всій території України за добу було зафіксовано 7 915 нових пацієнтів з коронавірусом. Найбільшу кількість хворих виявлено у Києві - 869 та Полтавській області - 651.

У понеділок коронавірус забрав життя 432 українців, найбільше людей померло у Черкаській області - 34.

За добу було проведено 72 239 тестів на наявність коронавірусу методами ПЛР, ІФА та експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2. Також було зроблено 11 100 щеплень різними видами вакцини.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, як міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі програми "Свобода слова" заперечив слова харківської волонтерки про те, що у лікарнях Харківської області немає вільних місць з поточним киснем.



Джерело: https://labcenter.kh.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися