В Україні відновили карантинні зони: Куди потрапив Харків

Харківська та ще 8 областей залишилися в червоній зоні карантину

Харківська область залишилася в червоній карантинній зоні. Відповідний список карантинних зон, 29 квітня, оновили на сайті МОЗ.

У червоній зоні карантину залишився Київ та наступні області: Харківська, Чернігівська, Хмельницька, Сумська, Полтавська, Миколаївська, Київська, Запорізька, Житомирська. У помаранчевої карантинній зоні тепер будуть 8 областей: Донецька, Кропивницька, Луганська, Рівненська, Тернопільська, Волинська, Дніпропетровська та Черкаська.

Також наголошується, що в Україні зменшується кількість людей, яких госпіталізують з коронавірусів. Найбільша кількість госпіталізацій на сьогодні в Хмельницькій області (89,9). Норма 60 на 100 тисяч осіб.

В жовту карантинну зону перейшли сім регіонів: Закарпатська область, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Херсонська, Чернівецька та Вінницька. У зеленій зоні поки немає областей.

У Харківській області за станом на 29 квітня коронавірус виявили у 1203 осіб та це найвищий показник на сьогодні у всій Україні. В області COVID-19 діагностували вже у 134 970 осіб. За добу коронавірус забрав 33 життя. Тепер за весь період пандемії в області загинуло 2706 хворих, видужав - 106391, а знаходяться під наглядом медиків - 25873 людини.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що в Харківській області є багато вільних місць з потоковим киснем для хворих Covid-19. Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова". У студії на прямій трансляція була також харківський волонтер Наталя Попова, яка заявила, що вільних місць немає абсолютно у всіх опорних лікарнях Харківської області. Людей туди погоджуються госпіталізувати тільки при сатурації 15-16%.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися