У Харкові стали активно прищеплювати людей старше 65 років: Щеплені розповіли як самопочуття

Харків'ян старше 65 років прищеплюють корейською вакциною

У Харкові люди за 65 років можуть отримати вакцину AstraZeneca-SKBio в будь-якій поліклініці міста. Дану вакцину виготовляють у Кореї. Про це розповіла заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан в ефірі "Українського радіо. Харків".

Відзначається, що для отримання вакцини потрібно звернутися до сімейного лікаря, який і вирішить: потрібне людині щеплення, чи ні. Тільки після того, як лікар схвалить вашу вакцинацію та внесе вас у список можна йти на "укольчик".

Також чиновниця зазначила, що якщо у людини немає декларації її необхідно укласти. Однак якщо все-таки її немає можна звернутися до чергового лікаря, запитати про вакцини, і записатися на щеплення. Для цього при собі потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код.

У 16 поліклініці, 28 квітня, щеплення зробила 65-річна Валентина Мальцева. Жінка отримала саме корейську AstraZeneca-SKBio. За її словами великих черг не було. У кабінеті поміряли тиск, температуру та кисень. Після цього Валентина заповнила анкету про згоду на вакцинацію та пішла на щеплення.

На наступний день після щеплення у жінки боліло місце уколу, а лікарі сказали, що може піднятися температура. Однак жінка спокійно працювала та температуру не відчувала.

Нагадаємо, в Харківській області станом на 30 квітня коронавірус виявили у 1059 осіб та це найвищий показник на сьогодні у всій Україні. В області COVID-19 діагностували вже у 136 029 осіб. За добу коронавірус забрав 22 життя. Тепер за весь період пандемії в області загинуло 2728 хворих, одужало - 107368, а  під наглядом медиків знаходиться  25933 людини.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися