Харківська область - на другому місці за смертністю від Covid в Україні

В області за свята знизилася статистика захворюваності через відсутність тестувань, але смертність залишається на тому ж рівні

В Україні у святкові дні майже не роблять тестування на коронавірус. Через це у всій країні за добу виявили всього 2 472 нових випадків захворювання. На Харківщині лабораторно підтвердили 191 діагноз Covid-19. Про це повідомили у Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я.

На Харківщині за добу від коронавірусної інфекції померло 18 осіб це друге місце за смертністю в Україні.

Всього від початку пандемії в області захворіли на ковід 137 458 мешканців, 2 814 випадків хвороби мали летальні наслідки. Побороти коронавірус та одужати змогли 110 527 харків'ян та мешканців області. Наразі під лікарським наглядом у стаціонарах й амбулаторно перебувають 24 117 осіб.

За добу нові випадки захворювання на коронавірус були зареєстровані у Харківському районі - 126, з них 120 - у самому Харкові, 15 - в Ізюмському районі, 11 - у Красноградському, 23 - у Богодухівському, 6 - у Чугуївському, по 5 - у Лозівському та Куп'янському районах.

На всій території України серед нових випадків за добу виявлено 122 хворі дитини та 22 медпрацівники. Наразі активно хворіють на коронавірус 353 864 українці.

Всього 3 травня коронавірус забрав життя 166 людей. Найбільше летальних випадків було у Запорізькій області - 29. На другому місці - Харківщина, далі Київ та Миколаївська область - по 15 смертей.

За понеділок було зроблено 17 549 тестувань, методами ПЛР, ІФА та експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2. Також було проведено 919 щеплень різними видами вакцини.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові на Великдень від коронавірусу померла відома журналістка Маруся Васильєва. Під її останнім записом на сторінці у Facebook, датованим 27 квітня, де вона розповідає про свій діагноз "пневмонія", вже більше тисячі коментарів, де люди висловлюють співчуття рідним, та пишуть, що не можуть повірити у смерть такої доброї людини.



Джерело: https://labcenter.kh.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися