Харківська область вийшла з "червоної" зони і переведена у "жовту" - які обмеження будуть зняті

Нові обмеження і дозволи "жовтої" зони починають діяти з 6 травня

На сьогоднішньому позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято рішення про виведення Харківської області з "червоної" зони епідемічної небезпеки і її переведення у "жовту" зону. Про це повідомив міністр Олег Немчінов на своїй сторінці у Facebook.

"Скасувати з 00:00 6 травня 2021 року "червоний" рівень на території Харківської області. Застосувати обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для "жовтого" рівня епідемічної небезпеки", - йдеться в рішенні комісії.

Раніше ситуацію з поширенням коронавірусу у Харківській області прокоментували в Харківському обласному лабораторному центрі. Там зазначили, що всі індикаторні показники для визначення зони регіону область не перевищує.

Нагадаємо, що карантин у зв'язку з коронавірусом діє в Україні до 30 червня 2021 року.

Під час дії "жовтого" рівня буде продовжувати діяти перелік обмежень: не можна перебувати на вулиці без документів, залишати місця самоізоляції, проводити масові заходи, якщо заповнено більш ніж 50% місць або на 4 квадратних метрах знаходиться понад 1 людину, обмежена робота басейнів, спортзалів , фітнес-центрів і деякі інші.

picture

Втім, із 6 травня на території області будуть і ослаблення обмежень: дозволена робота громадського харчування з 07:00 до 24:00, діяльність суб'єктів господарювання повинна здійснюватися з дотриманням соціальної дистанції із забезпеченням масками і засобами захисту, дозволена діяльність спортзалів у разі перебування на 10 квадратних метрах не більше 1 людини та інші.

picture

Раніше "Коментарі" повідомляли, що через значне зниження кількості проведених тестувань на коронавірус протягом святкових і вихідних днів статистичні дані про поширення Covid-19 в області є заниженими.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися