Харків'янин судиться за російську вакцину від коронавірусу «Супутник V»

Житель Харкова подав позов в якому вимагає звільнити Степанова

Окружний адміністративний суд Києва зареєстрував позов Харків'янина до Міністерства охорони здоров'я України та міністру Максиму Степанову. Про це повідомили в пресслужбі ОАСК.

Відзначається, що харків'янин вимагає, щоб Степанов пішов з посади за власним бажанням. Крім цього позивач вимагає від Міністерства охорони здоров'я зробити все можливе, щоб Україна отримала російську вакцину "Супутник V". Зараз суд розв'язує питання про відкриття провадження у справі.

Нагадаємо, європейська служба зовнішніх зв'язків повідомила про штучну дискредитацію вакцин проти коронавірусного захворювання. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зробив заяву про російські фейки, пов'язані з вакцинацією.

За словами глави МОЗ, українців хочуть втягнути в "брудну брехливу кампанію з дискредитації вакцин". Він навів як приклад ситуацію з препаратом AstraZeneca, коли вакцину пов'язували з утворенням тромбів, проте цю інформацію не підтвердили. Максим Степанов переконаний, що Російська Федерація таким чином намагається проштовхнути свою вакцину від коронавірусу "Супутник".

Раніше "Коментарі" розповіли про соцопитування, згідно з яким 17% українців не довіряють будь-якій вакцині. Більшість громадян (53%) поки не готове робити щеплення. В той самий час 43% респондентів заявили про готовність вакцинуватися від коронавірусу в найближчі кілька місяців.

У порівнянні з більш ранніми результатами, в українців покращилося ставлення до вакцинації. Кількість готових зробити щеплення збільшилася на 10%. Раніше ж вакцинуватися планували тільки 33%. Також зменшилася кількість тих, хто робити щеплення боїться (з 62% до 52%). Найчастіше люди не хочуть вакцинуватися через недовіру до ефективності вакцин.




влад

7 травня 2021, 19:46

не харьковчанин, а Українець, скачи дальше...до эвропы через польшу.....

вася

6 травня 2021, 16:00

А газ можно...торговать можно...сколько людей уже могли спасти

украинка

6 травня 2021, 13:49

не харьковчанин, а Українець, не путайте сюда политику. Человек сам должен решать ,чем вакцинироваться. ,а вы себе тыкайте ,что хотите.

не харьковчанин, а Українець

6 травня 2021, 13:44

хартковчанина - на вокзал с чемоданом в рашку, и пусть себе тыкает что хочет и куда хочет

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися