Як змінилася ситуація з Covid-19 у Харківській області за вихідні (нова статистика)

У Харківській області смертність від коронавірусу стабільно висока, а захворюваність змінюється залежно від кількості протестованих

У Харківській області стрімко знизилася кількість нових випадків захворювання коронавірусом. Це пов'язано з тим, що в суботу та неділю проводиться найменше тестувань на наявність Covid-19.

За добу в області було зафіксовано 182 хворих на коронавірус. Ця цифра майже в 5 разів менша, аніж дані статистики за п'ятницю.

Інформацію про стан захворюваності на коронавірус повідомили у Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я.

Більшість нових випадків в області було зафіксовано у Харківському районі - 139, з них 128 - у самому Харкові. Також нові хворі виявлені в Чугуївському районі - 8, Богодухівському та Красноградському - по 2, в Лозівському - 20, в Ізюмському - 11.

За добу від коронавірусу і його наслідків померли 22 людини.

Всього на території області з початку пандемії коронавірусом захворіли 143 227 осіб, з них 121 731 пацієнт зміг одужати, а 3040 випадків мали летальний результат.

Наразі в Харківській області зменшилася кількість тих, хто активно хворіє коронавірусною інфекцією. Під контролем амбулаторно і в лікарнях перебувають 18 456 осіб.

На території всієї України за добу захворіли 3620 осіб, з них 172 хворих - діти, 60 - медпрацівники.

За добу від Covid-19 померли 133 українці, найбільше - в Дніпропетровській (27) і Харківській (22) областях. Найбільшу кількість нових хворих також зафіксували у Дніпропетровській області - 530 осіб.

За суботу на території країни провели 38 911 тестувань на наявність коронавірусу методами ПЛР, ІФА та експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2. Також було зроблено 6164 щеплення різними видами вакцини.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що харківська пара, яка прикувала себе ланцюгом один до одного на три місяці, вирішила його не знімати і продати ланцюг на аукціоні за 3 мільйони доларів.



Джерело: https://labcenter.kh.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися