У Харківській області з'явиться вертоліт швидкої допомоги: подарує Аваков

Медикам Харківщини подарують вертоліт

Восени в Харківській області повинен почати чергувати медичний вертоліт, який буде рятувати тяжкохворих. Про це розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Він зазначив, що зараз у регіоні готують вертолітний майданчик. Голова ДСНС Микола Чечоткін розповів, що нині у складі Держслужби з надзвичайних ситуацій України, яка під контролем МВС, перебуває 26 авіаційних засобів. При цьому постійно використовують тільки 13, а інші знаходяться у резерві.

Чечоткін додав, що на Львівщині, наприклад, вже зараз чергує вертоліт 145-й Airbus. Також там періодично чергує вертоліт Національної поліції.

Чиновник стверджує, що вертоліт працює як медичне таксі і його використовують кожні два-три дні. Найчастіше на ньому доставляють людей із гірських районів Львівської області, оскільки туди довго добиратися на автомобілі.

Раніше "Коментарі" розповідали, що колектив із 10 нардепів, у який входить депутат Харківщини Юрій Здебський, запропонував змінити Закон України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Цієї мети депутати хочуть домогтися таким шляхом: якщо жінка народжує дитину і доглядає за нею до 6 років, то вона на 6 місяців раніше піде на пенсію. При цьому таке зменшення буде застосовуватися за кожну дитину. Однак пенсійний вік не може бути знижений більш ніж на 3 роки. Інакше кажучи, після 6 дитини ніякого бонусу не буде.

Щоб компенсувати зазначені вище витрати, нардепи запропонували з 1 січня 2023 року збільшувати пенсійний вік на один місяць на рік.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися