Військові медики Харківщини отримали дороге американське обладнання (ФОТО)

У Харківській області почали використовувати Newport HT70 Plus

У Харківській області лікарі Військово-медичного клінічного центру Північного регіону почали використовувати американський портативний апарат штучної вентиляції легенів Newport HT70 Plus більш ніж за 600 тисяч гривень. Про це повідомили у військовому виданні "АрміяInform".

Зазначається, що Newport HT70 Plus можна використовувати не тільки стаціонарно, а й під час евакуації людей наземним або авіаційним транспортом, оскільки він невеликий і не потребує зовнішнього джерела надходження зрідженого газу. При цьому у вказаного апарату ШВЛ подвійна акумуляторна батарея, яка забезпечує до 10 годин автономної роботи.

Описав нове обладнання тимчасово виконуючий обов'язки начальника Клініки анестезіології, реанімації, інтенсивної терапії та детоксикації, полковник медичної служби Валентин Бондаренко.

У виданні також додали, що за допомогою вказаного апарату можна буде лікувати поранених військових із травмою грудної клітки і хворих людей з пневмонією, яку викликає COVID-19. Newport HT70 Plus підтримує позитивний тиск вкінці видиху.

Нагадаємо, в Харківській обласній клінічній лікарні № 1 помер 5-річний хлопчик. Відомо, що 1 червня дитину доставили із села Волохів Яр у хірургічне відділення Балаклійської центральної районної лікарні.

У малюка дуже болів живіт. Батьки кілька годин чекали аналізів і хірурга, який у цей час робив операцію. Після такого тривалого очікування хлопчика вирішили відправити в Харківську лікарню. На жаль, там він і помер від інтоксикації організму, викликаної апендицитом.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися