Чи покращується ситуація з Covid-19 у Харківській області - статистика МОЗ

Хоча кількість смертей та нових хворих зменшується, Харківська область не залишає ТОП-3 антирейтингу України

У Харківській області ситуація з захворюваністю на ковід цього тижня залишається сталою. За останню добу було виявлено 87 нових випадків коронавірусу у мешканців регіону. Про темпи поширення хвороби розповіли у Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я.

У вівторок від нової коронавірусної інфекції та ускладнень, які вона викликає, у Харківській області померло 10 осіб. Загальна кількість смертей станом на 9 червня склала вже 3 390 осіб.

За весь період пандемії на Covid-19 захворіли 147 543 мешканців області, з них 139 423 - одужали.

Наразі у харківських обласних та районних лікарнях, а також вдома амбулаторно від коронавірусу лікуються 4 740 осіб, усі вони перебувають під лікарським контролем.

picture

За добу найбільшу кількість нових хворих зафіксували у Харківському районі - 68, з них 62 - мешканці міста Харків. Також нові випадки є у Лозівському районі - 5, Ізюмському - 1, Богодухівському - 2, Куп'янському - 3 та Чугуївському - 8.

picture

У Харківській області у вівторок було проведено 2 398 щеплень. За всю кампанію повністю завершили вакцинацію вже 10 426 мешканців Харкову та області.

picture

На всій території України за добу було виявлено 1 385 нових хворих на коронавірус, з них 74 - медпрацівники та 54 - діти.

У вівторок від Covid-19 померло 77 українців, найбільше - у Дніпропетровській області - 15 осіб.

За останню добу традиційний коронавірусний антирейтинг очолюють місто Київ - 262 нові випадки, Київська - 142 та Харківська - 87 області.

За добу в Україні було зроблено 60 620 тестувань на наявність коронавірусу методами ПЛР, ІФА та експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2. Також було проведено 53 161 щеплення різними видами вакцини. Кількість українців, які повністю пройшли обидва етапи вакцинації склала 161 378 осіб.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що харківську активістку, яка допомагала медикам та хворим боротися з коронавірусом, заблокували на Facebook через чисельні скарги.



Джерело: https://labcenter.kh.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися