«Ми не раби»: медики Харківської області вийшли на протест

Головлікар однієї з лікарень Харківської області заявив, що медикам не виплачують зарплати

У Києві 17 червня під будівлею Міністерства охорони здоров'я медики зібралися з вимогою виплатити їм зарплати. У Валках десятки працівників центральної районної лікарні (ЦРЛ) підтримали всеукраїнську акцію і вийшли з плакатами.

Головлікар зазначеної вище лікарні у Валках Богдан Носатов заявив, що Національна служба здоров'я України (НСЗУ) не перерахував медикам гроші за травень. Більш того, у квітні був пік за кількістю хворих людей на COVID-19, але медикам так і не перерахували надбавки. Тільки в цій лікарні всьому медперсоналу винні 4 мільйони гривень.

У 2020 році Валківська ЦРЛ щомісяця отримувала 2,4 мільйона гривень і ще один мільйон - за перехідне фінансування. У 2021 ж році бюджет склав усього 1,7 мільйона гривень. При цьому в Національній службі здоров'я України заявили, що лікарня отримала стільки, скільки і заробила.

"Але в період карантину та локдаунів лікарня приймала тільки ковідних і ургентних пацієнтів. Ми не могли надавати іншу допомогу, тому можливості заробити не було", - обурився Носатов.

Варто нагадати, що НСЗУ оплачує прийом і процедури з держбюджету в рамках Програми медичних гарантій.

Нагадаємо, по всій Україні коронавірус продовжує здавати позиції. У Харківській області станом на 17 червня коронавірус виявили всього у 96 чоловік. При цьому за добу від хвороби померло 10 осіб.

В області COVID-19 діагностували вже у 148 121 особи. За весь період пандемії в регіоні від COVID-19 померло 3456 хворих. За весь час пандемії в Харківській області видужало 142 364 жителів. Наразі в Харківській області під наглядом медиків знаходиться 2301 особа.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися