У Харківську область складніше буде потрапити росіянам, індусам і не тільки

Через штам "Дельта" посилили перетин кордону в Харківській області

У Харківській області 2 липня через нового штаму COVID-19 "Дельта" ввели нові правила перетину кордону. Посилений контроль стосуватиметься людей, які прищеплюють в Україну з Індії, Великобританії, Ірландії, Росії чи Португалії. Про це повідомили в пресслужбі ХОДА.

Тепер приїжджим із зазначених вище країн будуть проходити COVID-тестування безпосередньо в пункті перетину державного кордону.

Зміни стосуються двох міжнародних пунктів перетину в регіоні: пункт пропуску "Гоптівка" і Харківський аеропорт. Відзначається, що зараз великого потоку людей, які будуть летіти з цих країн з пересадкою, в області не очікують.

Контекст:

У Харківській області за станом на 1 липня коронавірус виявили всього у 41 людини. За добу від хвороби померло 5 осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 148 576 осіб. За весь період пандемії в регіоні від COVID-19 помер 3531 хворий. За весь час від коронавірусної епідемії в Харківській області видужала 144 126 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 919 пацієнтів з коронавірусів.

За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, Дельта-варіант Коронавірусного захворювання здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині треба було кілька секунд, щоб заразитися коронавірусів, коли незнайомець проминув, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

Імунолог Андрій Волянський вважає, що українська епідеміологічна ситуація кардинально відрізняється від російської. Попри те, що в РФ фіксується постійне збільшення кількості підхопили "корону", українці знаходяться у відносній безпеці.




Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися