Яка ситуація з коронавірусом зараз у Харківській області

На Харківщині триває вакцинація

У Харківській області за станом на 3 липня коронавірус виявили всього у 31 людини. За добу від хвороби померло 3 людини. Всю статистику регіону опублікували в Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

В області COVID-19 діагностували вже у 148 640 осіб. За весь період пандемії в регіоні від COVID-19 померло 3538 хворих. Видужала від коронавірусу вже 144 226 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 876 пацієнтів.

У Харківському районі COVID-19 за добу виявили у 21 осіб (в самому Харкові - у 20), в Чугуївському - у 2, в Куп'янському - у 0, в Ізюмському - у 8, в Лозівському - у 0, в Красноградському - у 0, в Богодухівському - у 0.

dm9fBwYfw2XUgv5icQ5AfjUwL.png

При цьому в Харківській області 1917 осіб отримали першу дозу вакцини, а 2295 - другу дозу. І того вакцину за добу отримали 4212 осіб. В регіоні всього 123565 жителів вже отримали першу дозу вакцини, а 47691 - зробив друге щеплення.

5G7Ziw63Hq3rUy_8Bm0tu53dn.png

Контекст:

У Харківській області 2 липня через нового штаму COVID-19 "Дельта" ввели нові правила перетину кордону. Посилений контроль стосуватиметься людей, які прищеплюють в Україну з Індії, Великобританії, Ірландії, Росії чи Португалії.

За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, Дельта-варіант Коронавірусне захворювання здатне передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині треба було кілька секунд, щоб заразитися коронавірусів, коли незнайомець проминув, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

Імунолог Андрій Волянський вважає, що українська епідеміологічна ситуація кардинально відрізняється від російської. Попри те, що в РФ фіксується постійне збільшення кількості підхопили "корону", українці знаходяться у відносній безпеці.




Джерело: https://labcenter.kh.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися