Яка ситуація з коронавірусом у Харківській області після вихідних

У Харківській області триває вакцинація

У Харківській області станом на 4 липня коронавірус виявили всього у семи осіб. За добу від хвороби померла одна людина. Всю статистику регіону опублікували в Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

В області COVID-19 діагностували вже у 148 658 осіб. За весь період пандемії в регіоні від COVID-19 померло 3542 хворих. Видужало від коронавірусу вже 144 320 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 796 пацієнтів.

У Харківському районі COVID-19 за добу виявили у 7 осіб (в самому Харкові - у 7), в Чугуївському - у 0, в Куп'янському - у 0, в Ізюмському - у 0, в Лозівському - у 0, в Красноградському - у 0, в Богодухівському - у 0.

4kDMMLC2thUgw-9x4Ly-gDoic.png

При цьому в Харківській області 3336 осіб отримали першу дозу вакцини, а 584 - другу дозу. Всього вакцину за добу отримали 3920 осіб. У регіоні 128 073 жителі вже отримали першу дозу вакцини, а 49 255 - зробили друге щеплення.

XLFhRff2De49PFE_lESR7fdk7.png

Контекст:

У Харківській області 2 липня через нового штаму COVID-19 "Дельта" ввели нові правила перетину кордону. Посилений контроль стосуватиметься людей, які прибувають в Україну з Індії, Великобританії, Ірландії, Росії чи Португалії.

За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта"-варіант коронавірусного захворювання здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині треба було кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

Імунолог Андрій Волянський вважає, що українська епідеміологічна ситуація кардинально відрізняється від російської. Попри те, що в РФ фіксується постійне збільшення кількості тих, хто підхопив "корону", українці знаходяться у відносній безпеці.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися