У Харківську область завезли зіпсовані дози вакцини Pfizer (ВІДЕО)

На Харківщині розпакували майже 10 тисяч зіпсованих доз вакцини Pfizer

До Харкова з грубим температурним порушенням доставили парію вакцини від коронавірусу Comirnaty (виробництво Pfizer-BioNTech). Всього зіпсувалося 9360 доз. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації.

Відзначається, що ще 30 червня держпідприємство "Укрмедпостач" доставило КП "Харківський обласний аптечний склад" 21 600 доз вакцини. Однак у двох контейнерах не дотримав температурні норми, через що майже половина доз зіпсувалася.

Всі зіпсовані дози перемістили в карантинну зону, а пізніше повернули постачальнику. У департаменті охорони здоров'я ОДА запевняють, що зіпсовані дози не використовувалися для вакцинації.

У середу, 14 липня, видання "Країна" опублікувало відео, де вакцину дістали з контейнера з порушенням температурних норм. Там взагалі була плюсова температура. У виданні заявили, що вони отримали запис від голови Національної медичної палати України Сергія Кравченка, а той від колег з Держлікслужби. За словами Кравченка, в таких умовах по країні були поширені близько 38 тис. Доз вакцини Pfizer.

ДОВІДКА. Зазначені щеплення потрібно зберігати при температурі від -60 ° C до -80 ° C і лише за п'ять днів до використання їх можна перемістити у звичайні холодильні камери з температурою 2-8 ° C.

Нагадаємо, в Харківській області станом на 15 липня коронавірус виявили всього у 21 осіб. За добу від хвороби померло двоє людей. При цьому в Харківській області 4296 осіб отримали першу дозу вакцини, а 2810 - другу дозу. Всього вакцину за добу отримали 7106 осіб. У регіоні 148 128 жителів уже отримали першу дозу вакцини, а 76 556 - зробили друге щеплення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися