Найбільша смертність від Covid-19 в Україні - від чого залежить захворюваність у Харкові та області

Попри кількість вакцинацій, показники захворюваності постійно коливаються

У Харкові залишається тенденція до занижених реальних показників захворюваності на коронавірус у період вихідних днів та перших діб після них. У вівторок в області було виявлено 40 нових випадків Covid-19 - це удвічі більше, ніж напередодні. Про деталі статистичних даних МОЗ повідомляє Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я.

Найбільша кількість випадків сконцентрована у Харкові та районі - 37, ще 2 випадки виявлено у Куп'янському районі, та 1 - у Чугуївському.

picture

За добу від коронавірусу померло 3 мешканці Харкову та області, загальна кількість смертей від Covid-19 склала 3 584 летальних випадки.

За весь період пандемії у регіоні захворіли 149 010 осіб, з них 144 846 змогли побороти хворобу та одужати. Наразі активно хворими є 580 мешканців Харкову та області. Вони перебувають під лікарським контролем у медичних закладах та амбулаторно.

picture

На території всієї України у вівторок виявили 655 нових випадків захворювання на коронавірус. З них 37 - діти та 18 - медичні працівники.

За добу від коронавірусу та його наслідків померло 13 українців. Найбільше у Харківській області.

Коронавірусний антирейтинг продовжує очолювати місто Київ із 232 новими хворими, на другому місці  - Одеська область з 59 випадками, на третьому - Харківська із 40.

За останню добу було проведено 43 503 тестування на наявність коронавірусу методами ПЛР, ІФА та експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2. Також було зроблено 100 003 щеплень різними видами вакцини. Кількість осіб, що вже пройшли обидва етапи вакцинації склала 1 501 291 українець. З них 92 431 - мешканці Харківської області.

picture

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що у Харківську область прибули 60 тисяч доз американської вакцини Moderna, що призначені для вакцинації осіб, що мали бути щеплені ще на попередніх етапах вакцинації.



Джерело: https://labcenter.kh.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися