Яка ситуація з коронавірусом у Харківській області станом на 25 липня

На Харківщині знову зафіксували всього одну смерть від COVID-19 за добу

У Харківській області станом на 25 липня коронавірус виявили всього у 24 осіб. За добу від хвороби померла одна людина. Всю статистику регіону опублікували в Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

В області COVID-19 діагностували вже у 149 162 осіб. За весь період пандемії в регіоні від COVID-19 помер 3591 хворий. Одужали від коронавірусу вже 144 910 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 661 пацієнт.

У Харківському районі COVID-19 за добу виявили всього у 21 особи (при цьому усі випадки саме у Харкові), в Чугуївському - у 3, в Куп'янському - у 0, в Ізюмському - у 0, в Лозівському - у 0, в Красноградському - у 0, в Богодухівському - у 0.

HVQ21u-aWUauT3HeIOsiLcKRZ.png

Контекст:

 У Харківській області 2 липня через нового штаму COVID-19 "Дельта" ввели нові правила перетину кордону. Посилений контроль стосуватиметься людей, які прибувають в Україну з Індії, Великобританії, Ірландії, Росії чи Португалії.

 За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" - варіант коронавірусного захворювання здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині треба було кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

 Імунолог Андрій Волянський вважає, що українська епідеміологічна ситуація кардинально відрізняється від російської. Попри те, що в РФ фіксується постійне збільшення кількості тих, хто підхопив "корону", українці знаходяться у відносній безпеці.



Джерело: https://labcenter.kh.ua/

Юлия

27 липня 2021, 19:22

В начале года переболела коронавирусом. Перенесла болезнь довольно-таки легко, но через некоторое время после выздоровления совсем пропали месячные, хотя до болезни цикл еще был в норме. Пошла к гинекологу, сдала анализы и была удивлена результатом - анализы показали, что у меня постменопауза, а ведь мне только 42 года. Оказывается так на женский организм может влиять коронавирус и я не одна с такой проблемой. Ну что ж, смирилась. Но примерно через полгода, а то и больше, начались кровотечения, срочно побежала к доктору. Сдала анализы, прошла диагностическую гистероскопию medikom.ua/stacionar/operativnaya-ginekologiya-kiev/gisteroskopiya/ итог - эндометрит. Гинеколог сказал, что для постменопаузы эта болезнь является характерной, но ее развитие в моем случае вполне могло быть спровоцировано коронавирусом. В общем, рано я обрадовалась, когда легко

Елена

25 липня 2021, 12:16

Надо надеяться, что власти не только к праздникам готовятся и местным выборам, а подумали о концентраторах, ИВЛ, реальных койко местах в больницах и оплате труда медикам. Чтоб не получился пир во время чумы.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися