Харківський лікар підбив підсумки по COVID-19 за липень

Волянський проаналізував ситуацію з коронавірусом у світі

Завідувач Лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський підбив підсумки коронавірусу за липень. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці в Faceвook.

За словами Волянського, липень почав формувати нову хвилю. При цьому лікар вважає, що нова хвиля насамперед пов'язана не з "Дельта"-варіантом, а із залученням нових локацій у глобальний епідемічний процес і безперервною активністю в старих. Йдеться про довгоактивні осередки (Індонезія і М'янма), до яких додалися Росія, Бразилія, Мексика, Колумбія, Аргентина.

"Із закінченням зими в Південній півкулі і досягненням 2500-3000 смертей/мільйон НАРЕШТІ завершиться пандемія в Південній Америці. У Європі та США не дивлячись на всі триваючі ахи-охи, попередження, побоювання, настороженість, пандемія завершилася. Велика кількість нових хворих, пов'язана з активним поширенням "Дельта"-варіанту реалізується в 0,1-0,3% летальності", - написав Волянський і додав, що в Китаї завдяки унікальній роботі епідеміологів і надшвидкій вакцинації пандемії ПОКИ вдалося уникнути.

oih3wpcW-969_wrgp8XZjpAue.png

Контекст:

 У Харківській області 2 липня через новий штам COVID-19 "Дельта" ввели нові правила перетину кордону. Посилений контроль стосуватиметься людей, які прибувають в Україну з Індії, Великобританії, Ірландії, Росії чи Португалії.

 За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта"-варіант коронавірусного захворювання здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині знадобилося кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

 Імунолог Андрій Волянський вважає, що українська епідеміологічна ситуація кардинально відрізняється від російської. Попри те, що в РФ фіксується постійне збільшення кількості тих, хто підхопив "корону", українці знаходяться у відносній безпеці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися