До Харкова привезли нове обладнання для боротьби з «Дельтою»

Харків отримав обладнання для виявлення "Дельти"

Харківська область отримала тест-системи для виявлення нового штаму коронавірусу "Дельта". Раніше зразки біоматеріалу відправляли в міжнародні лабораторії. Тепер всі дослідження можна проводити у Харкові. Варто зазначити, що поки в регіоні "Дельту" не фіксували. Подробиці розповів заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

"Офіційно ми поки не отримали підтвердження "Дельти". Процедура залишилася попередньою. Ми направляємо в міжнародні сертифіковані лабораторії для підтвердження штамів, отримали допомогу для нашого лабораторного центру певну кількість тест-систем для того, щоб виявити саме штам "Дельта", зараз він запрацює. Подивимося, скільки може бути визначено", - сказав Черняк.

Нагадаємо, в Харківській області на 6 серпня коронавірус виявили всього у 83 осіб. За добу від коронавірусу ніхто не помер. В області COVID-19 діагностували вже у 149 779 осіб. За весь період пандемії в регіоні від COVID-19 померло 3614 хворих. Видужало від коронавірусу вже 145 215 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 950 пацієнтів.

Контекст:

 У Харківській області 2 липня через новий штам COVID-19 "Дельта" ввели нові правила перетину кордону. Посилений контроль стосуватиметься людей, які прибувають в Україну з Індії, Великобританії, Ірландії, Росії чи Португалії.

 За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта"-варіант коронавірусного захворювання здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині знадобилося кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

 Імунолог Андрій Волянський вважає, що українська епідеміологічна ситуація кардинально відрізняється від російської. Попри те, що в РФ фіксується постійне збільшення кількості тих, хто підхопив "корону", українці знаходяться у відносній безпеці.



Слава

6 серпня 2021, 10:19

Срочно вакцинироваться надо, чтобы, не дай Бог не заболеть коронавирусом и не умереть!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися