На Харківщині медикам не виплачували зарплати: головлікар вирішив звільнитися

Носатов подав заяву про звільнення

Головний лікар Валківської центральної лікарні Богдан Носатов 6 серпня на позачерговому засіданні сесії Валківської міської ради подав заяву про звільнення. Про це розповіли у пресслужбі місцевої міської ради.

Зазначається, що вже на наступному тижні в місті оголосять конкурс на нового керівника лікарні. Тепер Носатов повинен за 10 днів надати міськраді план до кінця 2021 року, фінансові розрахунки по зарплатах і стратегію розвитку.

Крім цього, він повинен налагодити ефективну внутрішню комунікацію, залучити людей до розв'язання фінансових питань і якщо, виникнуть знову ризики по зарплатах, йому потрібно відразу ж звертатися до міськради. Також за 30 днів йому потрібно обговорити з колективом текст нового колективного договору.

Контекст:

Медики Валківської центральної районної лікарні 24 перекрили трасу "Київ-Харків-Довжанський" через борги по заробітній платі. В акції взяли участь 100-150 осіб. Рух транспорту вони заблокували на годину. Вже 25 липня Айна Тимчук відвідала КНП "Валківська центральна районна лікарня" та поспілкувалася з трудовим колективом.

Медикам Валківської лікарні виплатили 6 млн 252 тис. гривень за травень і червень. За словами Тимчук, представники ОДА працювали з місцевою владою. Разом вони знайшли певний механізм, який дозволив виплатити людям зарплату. При цьому чиновниця запевнила, що гроші за липень медики отримають вже скоро.

⬤ Крім того, Тимчук доручила своєму профільному заступнику Михайлу Черняку провести нараду з керівництвом медзакладу щодо недбалого менеджменту, який нібито і став причиною заборгованості перед персоналом. Зазначається, що коли працівникам установи не виплачувалася заробітна плата, керівництво лікарні проводило розрахунки по комерційних справах.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися