У Харківській області ще не вакцинували й половину педагогів

На Харківщині продовжують вакцинувати вчителів

У Харківській області вакцинацію проти коронавірусу завершили всього 27% педагогів. При цьому на 79 тисяч педагогів (загальна кількість у регіоні) першу дозу отримали вже 54 тисячі. Про це розповів заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

"Уже є школи, де більшість педагогів вакциновані. Є, безумовно, де трохи затягують кампанію з вакцинації, - сказав Черняк. - Ті, хто повною мірою завершили, - їх понад 27%. Решта отримали першу дозу, найближчим часом будуть отримувати другу дозу і будуть готові до навчального процесу", - розповів Черняк.


Контекст:



У Харківській області на 27 серпня зробили вже 537 312 щеплень, а повністю вакцинували понад 99 тисяч осіб. Всього у регіоні зараз працює 25 центрів масової вакцинації населення, один з них відкрився сьогодні.


Коронавірус виявили всього у 195 осіб. За добу від коронавірусу померло шестеро осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 151 506 осіб. За весь період пандемії в регіоні від COVID-19 помер 3663 хворих. Видужало від коронавірусу вже 146 008 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 1835 пацієнтів.


 За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині треба було кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

 Імунолог Андрій Волянський вважає, що українська епідеміологічна ситуація кардинально відрізняється від російської. Попри те, що в РФ фіксується постійне збільшення кількості тих, хто підхопив "корону", українці знаходяться у відносній безпеці.


 У Куп'янську лікарі збираються вийти на акцію протесту через те, що їм не виплачують зарплату і погрожують скороченнями штату. Медики вимагають погашення заборгованості по виплаті їм зарплати, а також "ковідних" грошей. Крім цього. вони будуть протестувати проти скорочення медичних працівників і вимагати провести аудиторську перевірку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися